Влак

– Ако сънувате влак — във вас ще се яви желание и вие ще го постигнете;

–  ако го чакате на гара — ще уточните личните си взаимоотношения с приятел;

–  ако пътувате с него — няма да се изпълни желанието ви;

–  ако го изпуснете — ще провалят личните ви планове.

– Тълкуването на сънища с влакове е доста лесно. Често е дос­татъчно да извършим съответната „транспозиция“.

–  Гарата например е отправна точка към пътешествие. Ос­вен ако не пристигаме на гара. Така че можем да заминаваме в различни посоки (на живота ни) или да сме достигнали до оп­ределен етап. В първия случай трябва да се анализира кон-“ текстът на гарата. Голяма ли е? Гъмжи ли от хора, има ли мно­го влакове, за да бъде символ на големи вътрешни възможнос­ти за избор и решение? Или, напротив, е изоставена и олицет­ворява вътрешен живот, изпразнен от жизнения си потенциал, тъпчене на място, след като никакъв влак не тръгва оттам? По същия начин разглеждаме и контекста на гарата, на която прис­тигаме.

–  Самият влак е символ на нашата еволюция. Той е средство­то за афективното ни и интелектуално .пътуване. Символизира и социалния, колективния живот. Понякога неумолимо се дви­жи, локомотивът става неуправляем, машинистът е неопитен. Това означава, че сме завлечени въпреки съзнателната ни воля към „пътешествия“, които биха могли да бъдат пагубни.

–  Закъсненията и грешките са свръхразпространени в съни­щата. Закъсняваме за влака, изпускаме го, бъркаме перона, озо­ваваме се в купе, в което нямаме право да пътуваме, и пр. Тези сюжети често изразяват чувство за безсилие, за малоценност, за вина. Те могат да показват и до каква степен сънуващият пропуска „удобните случаи“, които, му предлага животът.

–  Контрольорите също нерядко населяват сънищата ни. Те символизират онзи, който „ни държи сметка“, и са една от фор­мите на Свръхаза.

–  Случва се и влакът да е претъпкан. Това може да се преведе като трудност в приобщаването ни към социалния живот. Ако сънуващият не успява да се качи на влака, да „си намери място сред тълпата“, той най-вероятно лесно отстъпва в живота от страх да не загуби състезанието.

–   Така че влакът в сънищата сочи нашите успехи, провали, при­нуди, тревоги: А всъщност не е ли той съвременната версия на Дракона?

– Индивидуално и колективно пътешест­вие през живота. Пътувате между сцени и събития.

1 thoughts on “Влак

  1. Синът ми и приятелят ми бяха около мене. В един мимент ги прегърнах и двамата с двете ръце, с лявата приятелят ми с дясната сина ми. Наведох ги напред, в израз на радостта ми, че са и двамата с мен.
    Преди това сънувах че синът ми и приятелката му имат момченце, на около една-две годинки. Усмихнато енергично детенце, тичаше бързо, чернооко, с тъмна косичка. То тичаше, но не ме прегърна, то, очевидно не знаеше за мене. Или ако знаеше, знаеше, че тази баба е някакв апобъркана, без голям (даже никъкакъв кредит на доверие) жена. Да това сънувах
    После.
    Имаше влак, с който ние тримата (приятелят ми, синът ми и аз, а може би и детето, а и дъщеря ми, може би… такова усещане, близките ми, с една дума) слязохме от този влак, беше като една поляна където имаше много насядали хора, семейства с децата си,които прекарваха почивката си (почивен ден, може би) те не се интересуваха от мене) Един път се качих на влака, много трудно, през задната врата, като даже щях да падна, един човек пи помогна. Влязох, после пак слязох от влака. После бях на поляната на връщане към влака, отново, хвърлих един боклук в кофата за боклук, там на поляната, после се затичах към влака. Помислих си, Ей, ами ако го изпусна? И в този миг влакът се помести, потегли.Тичах, виках, изплашена, безизходно положение, даже докоснах влака с ръка, последния му вагон. С мисълта в този момент, дали има възможност да ги доконя със следващ влак – не знаех наблизо дали има гара или място, където минават влакове. НЕ знаех друг влак да минава през там, след този. И в този момент изпуснатият вляк влезе в тунела и… се събудих, като виках Ей, ей, чакай, чакай… Главата вече ме болеше.

    Харесвам

Сподели съня си или остави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.