Вода

– Ако сънувате вода — вадата насън може да символизира подсъзнателно майчинство, да означава предсказания за раждане;

–  ако става дума за течаща вода, водопад или извор — ако е бистра — ще имате дълъг, спокоен и щастлив живот;

–  ако в нея има вълни — ще заемете висока длъжност;

–  ако плувате в нея — ще имате приятни развлечения;

–  ако плавате по нея с кораб — ще бъдете осигурени;

–  ако вървите по нея — начинанията ви не са много реални;

–  изворна вода — предвещава успехи във всички ваши начинания;

–  ако пиете топла вода — неприятелите ви следят;

–  ако е студена — щастие;

–  ако е вряла — имате много врагове;

–  ако клокочи — ще сте щастливи;

–  ако гребете от извор — ще чуете новини;

–  ако блика — неочаквана радост;

–  ако я носите — ще преживеете пожар;

–  ако я пиете — ще получите помощ при опасност;

–  ако е топла — болест;

–  ако е светена — ще попаднете в добро за вас общество;

–  ако е тъмна — печал, обида;

–  ако е миризлива — голяма печалба;

–  ако я изкарвате от земята — успех в изкуството.

Водата няма форма, но възприема онази, която й придадем. Затова тя е съвършено гъвкава. Няма цвят, но отразява всички цветове. Затова е съвършено огледало.

–  Тя символизира също плодородието. Съпруга е на слънцето, от което зачева земята. Съдържа всякакви заплахи, .всякакви възможности, всякакви обещания. Водата напоява, мие, пречи­ства, поглъща, задушава, убива, наводнява, прелива…

–  Появата й в съня е винаги важна.

–  Сънищата с къпане са доста разпространени. Те могат да оз­начават, че „мием“ душата си – тогава са символ на кръщение­то с неговата пречистваща сила.

–  Чести са и сънищата с плуване. От контекста ще разберем дали плуваме лесно или трудно, дали водата ни носи, или тряб­ва да се борим с нея (= несъзнаваното). В последния случай тя може да символизира Майката, чието влияние се мъчим да пре­одолеем.

–  Необходимо е да се види в какъв вид водата се появява в съня. Дали е спокойно езеро – образ на ведра афективност? Разгне­вен океан? Опасно блато? Развълнувано море, предвестник на опустошителен прилив?

–  Тъй или инак, водата е почти винаги женски символ. Тя оли­цетворява майката, жената, Анимата на мъжа. В последния слу­чай се явява под формата на реки, езера, фонтани, извори, каскади, океани. Сънувалият трябва да разгледа целия контекст. Каква е водата-Анима – спокойна, бликаща, заплашителна, си­ньозелена, черна, проблясваща във всички цветове на дъгата?

–  Сънищата с потъване също са много разпространени. Те из­разяват тревожност, отрицателно и задушаващо действие на несъзнаваното, в което майката най-вероятно играе главната роля…

–  Водата в сънищата (както и в живота!) може и да запленява, да привлича. Тя често изразява неосъзнато желание за само­убийство. Тогава е символ на покоя отпреди раждането, изжи­вян от организма в „майчините води“…

–  Но ако случайно ви се присъни замръзнала вода, внимавайте – душата ви се е вледенила, чувствата ви агонизират и сте на границата на психическия застой… Тъй че не е ли по-добре да сънувате блеснали на слънцето води?

– Подсъзнателното. Дълбоки и искрени чувства. Водите на живота.

7 thoughts on “Вода

  1. Сънувах че нося вода в прозрачен плик…..какво значи….Благодаря

    Харесвам

    • Сънувах,че банята се е напълнил с вода ….една педа …и виждайки казвам на мъжа ми ….Ето канала не изтича,затова.

      Харесвам

  2. Сънувах, че с ведро вадя вода от геран/кладенец. Изсипвах я в подходящи съдове на различни хора. Извадих повече от 10 ведра и я раздадох, включително и на мои колеги. Водата беше бистра.
    Какво означава това?

    Харесвам

  3. сънувах че минавам по един мост и на него имаше някакъв психопат той ми каза че жена му има проблем със дишането и в да се излекува трябва някой да се удави реката беше придошла и много дълбока и бурна мен ми беше страх защото не можех да плувам точно когато той ме хвана дойде приятеля ми той ни хвърли и двамата във водата но не паднахме вътре някък си приятеля ми се хвана за долната част на моста и придърпа и мен.какво означава този сън ?

    Харесвам

  4. Сънувах,че банята се е напълнил с вода ….една педа …и виждайки казвам на мъжа ми ….Ето канала не изтича,затова.

    Харесвам

  5. Сънувах, че съм в баня с вана, но аз не съм във ваната, а отстрани. Душът върви много силно(не знам дали е топла или студена водата) и не спира. А водата си оттича в сифона на ваната. Аз просто седя и гледам без да правя нищо.

    Харесвам

Сподели съня си или остави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.