Важни послания: за какво ни крещят нашите сънища

Повечето хора виждат сънищата като нещо загадъчно и неразбираемо, но за тях е важно да разберат какво наистина искат да ни кажат. В древни времена с тълкуване на сънищата се занимавали хора, за които се предполагаше, че имат специални тайни знания. В днешния свят е обичайно да се приеме, че сънят е съвкупност от индивидуални символи, които само сънуващият може да разчете правилно.

Във всеки случай, ако искате да извлечете полезна информация от съня си, анализирайте проблема в действителност, върху който сънят насочва вниманието ви и към решенията, които предлага.


1. Желанието за промяна в съня се отразява във форма на преместване, пътуване, смяна на работата и т.н. На пръв поглед искаме да променим нещо, но по някаква причина стоим неподвижно. Сънят може да укаже посоката на движение или да посочи причината за закъснението.

2. Сънищата често са проекция на реални взаимоотношения, в които нещо се обърква. Можете, например, да сънувате, че някой приятел ви лъже или любимият човек ви изневерява. Наяву успяваш да потиснеш тези неясни усещания, но подсъзнателно чувстваш неискреност или измама. По този начин, сънят ви дава възможност да разгледате ситуацията, да осъзнаете какво се случва и в действителност да преразгледате връзката с човека.

3. Сънищата за болести и кошмарите са отражение на вътрешни проблеми. Психолозите смятат, че връзката между тялото и психиката се осъществява в съня: с помощта на различни символи и персонажи тялото се опитва да привлече вниманието на хората към определени психически или физически смущения вътре.

4. Сънят помага за преодоляването на загубата, като поема някои от емоционални преживявания. В такива сънища хората могат да общуват с починали близки, да изясняват взаимоотношения, да „пренаписват“ трудни ситуации – всичко това помага бързо да се излекуват раните на душата, запълва празнотата вътре.

5. Подсъзнателните желания, които се страхуваме да реализираме в действителност, се отразяват в сънищата където правим нещо, което абсолютно не е характерно за нас или ни е забранено. Така става възможно да се изпълни желаното и дори да се пресъздададе неговото въплъщение, за да се разбере дали си струва да се направи нещо подобно в действителност.

6. Творческата реализация посредством съня е възможна не само с големи учени като Менделеев или Нютон. В съня ние установяваме контакт с нашето подсъзнание, усъвършенстваме идеята и често получаваме импулс да превърнем нашите планове в реалност.

Бъдете внимателни към сънищата, те се опитват да ви помогнат!

Сподели съня си или остави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.