Разрешаване на конфликти в междуличностни отношения

Всички ние, така или иначе, живеем в социума. За това, независимо от вярата си  в собствени сили и самодостатъчността трябва да се съобразяваме с обкръжаващите. Често това създава проблеми във вид на конфликтни ситуации , които усложняват живота  ни и пречат за постигане на целите.

Най-лесно е да решаваме подобни ситуации с помощта на психилогични трикове. За тях има предостатъчно информация. Но има случаи, когато ни се струва, че вече нищо не може да помогне. Много често в такава ситуация има опонент, който  настроен враждебно към вас и възнамерява да ви навреди дори и в ущърб към себе си. И често той има голяма влияние  върху ситуацията за да направи вашия живот  по-неприятен и да ви лиши съня. Проблеми в междуличностни отношения, бизнес с проблемен партньор  с огромен бюджет, конфронтация с началника – примери много, но същността е една и съща.

Техниката на разрешаване на проблем с човека на ментално  и етерно ниво не е нова и е  действаща. Това е съвъкупност от практики на трансерфинг, симорони и обща основна  работа с енергия. За нейното прилагане желателен поне неголям   опит на работа на ефирно ниво и с  мислеобрази.  Макар че можем да се опитаме да ги применяме и без да  имаме опит. Но силата на въздействието може да варира.  Във всеки случай, с всеки следващия път техниката работи все по-добре.

 Техниката „Разрешаване на проблем с човека” (може да се провежда дистанционно  – без присъствието на човека – целта):

  1. Успокояваме се ( привеждаме себе си в балансирано състояние). Всеки има свой начин, но в състояние на истерика маловероятно да направим нещо. Достатъчно ефективно е една минута дълбоко и бавно дишане.
  2. Напълваме се с енергия. И пак – всеки има своя начин. Но можем просто да отделим няколко минути за  визуализация на процеса на напълване на физическото тяло и обвивка около него със светлината и топлината. Колкото е по-живо усещането  – толкова по-добър ефект.
  3. Споделяме енергия със целта на „манипулацията“ – по-простият начин, направляваме източник на светлината и топлината на проблемния човек и визуализираме как той се напълва с тях. По-пълният вариант – заедно с изпращането на енергията да се визуализира човекът в ситуацията където същия е щастлив (например, на плаж на някой скъп курорт). Колко по-точно отгатнете ситуацията (в идеален вариант тя трябва да дава на човека това, в което се нуждае), толкова по-добър ефект ще има.
  4. Приемаме. След като се убедите, че вие и човекът  сте се напълнили с енергията и сте спокойни , пожелайте на него всичка най-добро и позволете на образите да се разсеят във вселената. Молбата ще бъде приета и човекът ще почуства прилив на силите и поддръжката, която изхожда от вас ( маловероятно да го усети на съзнателно ниво) . Вашето отношение към този човек също ще се промени. При особено тежки случаи процедурата може да се повторя през ден.

Този метод помага лично на мен не веднъж. Опитайте поне веднъж  – и във вашия арсенал ще имате  с един инструмент повече за работа с реалността.

Но като цяло, трябва да не забравяме, че всеки човек, дори най-проблемният  – е проява на безкрайността.  Този начин облегчава позитивнито възприятие на много социални противоречия , което на свой ред намаля тяхното количество в бъдеще.

Сподели съня си или остави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.